Ääni

Seuraa meitä

Laitteet

Lumia 650:n myynti Suomessa alkaa

Julkaissut Pia maaliskuu 10, 2016

0
0

Lumia 650:n myynti Suomessa alkaa

0
0

Julkaissut Pia maaliskuu 10, 2016

Microsoftin uusin älypuhelin, Lumia 650, tulee myyntiin Suomessa tänään torstaina. Puhelinta saa Microsoft Storesta ja jälleenmyyjiltä.

Lumia-perheen ohuin ja kevyin puhelin suunniteltiin Espoossa, insinöörityö puolestaan tehtiin Tampereella. Reilun kahdensadan euron hintainen laite (ohjehinta Suomessa 229 euroa) sai keskiviikon myynninaloitustilaisuudessa kehuja erityisesti ulkonäöstään ja hinta-laatusuhteestaan.

”Yllättävän tyylikäs”, muotibloggari Didem Özgün arvioi ja kertoi ulkonäön olevan hänelle yksi tärkeimpiä seikkoja puhelinta valitessa.

Hyvänä kakkosena tulee hinta-laatusuhde.

”Nykyisen puhelimeni korjaus voi maksaa jopa parisataa euroa, ja sillä hinnalla saisi jo uuden laitteen”, Didem pohti Spalt PR Showroomissa Helsingissä järjestetyssä myynninaloitustapahtumassa.

Mert Otsamo ja Didem Özgün pitivät Lumia 650 -puhelinta kiintoisana uutuutena.

Mert Otsamo ja Didem Özgün pitivät Lumia 650 -puhelinta kiintoisana uutuutena.

Kolmossijalla bloggarin ostopäätökseen vaikuttaa puhelimen kameran laatu. Lumia 650 voisi täyttää vaatimukset, sillä laitteessa on 8 megapikselin kamera led-salamalla ja etukamerastakin löytyy 5 megapikseliä.

Kuten viime vuoden lopussa julkaistuissa Lumia 950:ssä ja 950 XL:ssä, myös Lumia 650:ssä on panostettu siihen, että kuka tahansa puhelimella kuvaava saa onnistuneita otoksia. Kuvien valoisuutta voi myös säätää kuvan oton jälkeen.

Kameran kyvykkyys on tärkeää myös vaatesuunnittelija Mert Otsamolle, joka napsii kännykällä kuvia vaatteiden sovituksissa. Lisäksi suuri painoarvo on käytännöllisyydellä: kalenterimerkintöjen ja yhteystietojen pitää olla helposti saatavilla ja varmuuskopioinnin toimia jouhevasti.

Käyttöjärjestelmän vaihtamista Mert ja Didem eivät koe ongelmallisena:

”Kyllähän vanhan Nokian vaihtaminen älypuhelimeen tuntui aikoinaan tosi oudolta, mutta kaikkeen tottuu”, kaksikko sanoi ja kertoi Lumia 650:n Windows 10 -käyttöjärjestelmän vaikuttavan varsin helppokäyttöiseltä.

Helppo käyttää yhdellä kädellä

Lumia 650 painaa 122 grammaa ja on 6,9 millimetrin paksuinen. Tuotemarkkinointipäällikkö Heini Haartti-Mäkisen mukaan ohuuteen ja keveyteen panostettiin kuluttajien toivomuksesta.

”Ergonomia ja se, miltä puhelin tuntuu kädessä, olivat suunnittelussa keskiössä. Lopputuloksena laitetta on helppo käyttää yhdellä kädellä, ja se menee taskuun.”

Ominaisuudet miellyttivät Ristomatti Ratian suunnittelutoimistossa työskenteleviä Elina Lappia ja Maritta Smatia.

”Juuri nämä asiat ovat tärkeitä puhelimessa. Toki myös edullisuus on plussaa varsinkin perheelliselle, jonka pitää hankkia monta puhelinta”, Smati tiivisti.

Heini Haartti-Mäkinen kertoi Lumia 650:n ominaisuuksista Helsingissä järjestetyssä myynninaloitustilaisuudessa.

Heini Haartti-Mäkinen kertoi Lumia 650:n ominaisuuksista Helsingissä järjestetyssä myynninaloitustilaisuudessa.

Koon ohella Lumia 650:n erityispiirteisiin sisältyy laadukas äänentoisto. Puhelimessa on kaksi mikrofonia, joista toista käytetään aktiiviseen taustameluvaimennukseen. Näin puhe kuuluu selkeänä vastaanottajalle, vaikka soittaja seisoisi vilkasliikenteisen kadun varressa. Etukaiutin pelittää mainiosti myös musiikinkuuntelussa tai puhelinpalaverissa.

Käyttömukavuutta tuo myös Windowsin tuttu vilkaisunäyttö, jonka avulla käyttäjä näkee ilman pin-koodin näpyttelyä kellonajan ja päivämäärän. Vilkaisunäytöltä näkee myös, onko tullut puheluita, tekstiviestejä tai sähköposteja.

”Puhelin kaivetaan esiin keskimäärin sata kertaa päivässä, joten vilkaisunäyttö säästää aikaa. Sen avulla voi myös huomaamattomasti katsoa puhelinta sen sijaan, että sitä tarvitsee seurassa ryhtyä naputtelemaan”, Heini kertoi.

Ristomatti Ratian suunnittelutoimiston Eeva Mela ja Elina Lappi.

Ristomatti Ratian suunnittelutoimiston Eeva Mela ja Elina Lappi.

Vaihtokuorilla persoonallisuutta

Monipuolinen Lumia 650 sopii kattavien tietoturvaominaisuuksiensa ja mukana tulevan Office 365 -palvelun ansiosta erinomaisesti myös yrityskäyttöön.

Lumia 650 tulee myyntiin mustana ja valkoisena, ja siinä on alumiinireunus. Laitteeseen saa suomalaisen Mozo Accessoriesin tyylikkäitä vaihtokuoria. Tekonahasta valmistetuissa flippikuorissa on kaksi luottokorttipaikkaa ja magneettisalpa, ja niitä saa ruskeana ja mustana.

Suomalaisesta koivulankusta inspiraationsa ottaneet puukuvioiset kuoret puolestaan löytyvät mustana ja vaaleana versiona. Lisäksi saatavilla on läpinäkyvät kuoret joko kullan- tai hopeanvärisellä reunuksella.

Hanki uusi, tyylikäs ja edullinen Lumia 650 Microsoft Storesta tai jälleenmyyjältä.

Mozon kuoria saa yrityksen omasta nettikaupasta.

Microsoft Lumia 650:n tarkka tuoteseloste löytyy täältä.

Microsoftin Tuomas Lampeen esitteli puhelinuutuutta toimittaja Hanna Sumarille ja Mozo Accessoriesin Olli Kähköselle.

Microsoftin Tuomas Lampen esitteli puhelinuutuutta toimittaja Hanna Sumarille ja Mozo Accessoriesin Olli Kähköselle.

comments powered by Disqus